×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Troonzetel met WA nu klaar voor Prinsjesdag

  Monogram van nieuwe koning op baldakijn

  Troonzetel met WA nu klaar voor Prinsjesdag

  Het gekroonde monogram van koning Willem-Alexander is onlangs bevestigd op de troonzetel in de Ridderzaal, waarop hij op Prinsjesdag zal plaatsnemen. De Haagse firma Moesman was verantwoordelijk voor de verstrengelde letters WA, op ambachtelijke wijze gemaakt en op de baldakijn vastgezet. Na de troonswisseling is korte tijd het monogram van koningin Wilhelmina van zolder gehaald om de B van Beatrix te vervangen, maar nu is er een definitieve versie.


  Het bedrijf is al jaren betrokken bij het restaureren van de meubels in de Ridderzaal en ook op het paleis kwam Moesman voor restauratie van meubelstukken. Toen de troonzetel in 2005 werd gerestaureerd en van nieuwe stoffering werd voorzien, kwam deze opdracht ook bij Moesman terecht. De oorspronkelijk stof met granaatappelmotief werd gereconstrueerd, net als het borduurwerk. Het ontwerp van de troon was van Pierre Cuypers, gebaseerd op de zetel van de vijftiende-eeuwse Filips de Goede, graaf van Holland.

  30 augustus 2013 - 14:06