×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thaise politie: kritiek op monarchie is verboden

  "Ze moeten afblijven van de monarchie"

  Thaise politie: kritiek op monarchie is verboden

  De Thaise politie heeft studenten en scholieren nadrukkelijk gewaarschuwd bij hun protesten tegen de regering van generaal Prayut Chan-o-cha en tegen het verbieden van de 'Future Forward'-partij niet ook kritiek te uiten op de monarchie.


  Dat zei kolonel Kissana Phathacharoen in reactie op de demonstraties en sit-ins die jongeren de afgelopen tijd op scholen en universiteiten hebben gehouden.

  “Ze moeten oppassen dat ze de wet niet overtreden en moeten afblijven van de monarchie”. Citeerde de Engelstalige nieuwssite Khaosod de politiechef. “Laat me benadrukken dat de politie tegen niemand vecht. We strijden alleen tegen mensen die de wet overtreden”, aldus Kissana. Op beledigen van het koningshuis en alles dat daar mee te maken heeft, staat in Thailand een gevangenisstraf van vijftien jaar.

  Khaosod meldde zaterdag dat er bij de protesten op subtiele wijze was verwezen naar de monarchie en naar koning Vajiralongkorn. Vanwege de wet op majesteitsschennis kon de website echter niet benoemen of beschrijven wat die verwijzingen precies waren. Omdat Khaosod dan zelf in overtreding zou zijn.

  1 maart 2020 - 10:37