×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Sultan van Oman overleden

  Nieuwe sultan Oman is Haitham al-Said

  Sultan van Oman overleden

  De sultan van Oman, Qaboos bin Said, is vrijdagavond op 79-jarige leeftijd overleden. Dat melden Omaanse staatsmedia zaterdag.


  Qaboos was de langstzittende leider in het Midden-Oosten. Hij kwam in 1970 via een door Groot-Brittannië ondersteunde staatsgreep aan de macht.

  Haitham al-Said is de nieuwe sultan van Oman. De staatstelevisie in de oliestaat bevestigt dat hij zaterdag de eed heeft afgelegd.

  De 65-jarige Haitham volgt zijn neef Qaboos bin Said op, die vrijdag op 79-jarige leeftijd overleed. Qaboos was bijna 50 jaar sultan van Oman. Hij besteeg de troon na een machtsovername in 1970.

  Qaboos was al geruime tijd ziek. In december onderging hij nog een medische behandeling in België. Hij was niet getrouwd en had geen kinderen. Op de staatstelevisie waren beelden te zien van zijn afscheid. Zijn kist, bedekt door de Omaanse vlag, werd door de hoofdstad Masqat gereden en overgebracht naar de grote naar hem vernoemde moskee.

  Haitham al-Said, die onder Qaboos minister van Cultuur was, bestijgt de troon in een tijd van moeilijke economische omstandigheden. Oman produceert relatief gezien weinig olie en in het sultanaat heerst hoge werkloosheid en staan de staatsfinanciën onder druk.

  11 januari 2020 - 11:45