×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Regime Iran stort binnen enkele maanden in

  "Het is vergelijkbaar met 1978"

  Regime Iran stort binnen enkele maanden in

  De zoon van de verdreven vorst van Iran voorspelt dat het huidige regime binnen enkele maanden zal instorten.


  Reza Pahlavi zei op een persconferentie in Washington dat recente protesten hem doen denken aan de volksopstand die in 1979 leidde tot de val van het bewind van zijn vader.

  In Iran is de afgelopen maanden herhaaldelijk gedemonstreerd tegen de machtshebbers. Die protesten volgden op een verhoging van de brandstofprijzen en recentelijk op het neerhalen van een passagiersvliegtuig. “We zitten in de weken of maanden voordat het definitief instort. Het is daarom vergelijkbaar met de laatste drie maanden in 1978, voor de revolutie.”

  De voormalige kroonprins leeft in ballingschap in de Verenigde Staten. Hij heeft Iran sinds zijn tienerjaren niet meer bezocht. De zoon van sjah Mohammad Reza Pahlavi wil naar eigen zeggen Iraniërs steunen die de huidige islamitische republiek willen vervangen door een seculiere democratie. Iraniërs zien volgens hem “voor de eerste keer in 40 jaar” een kans.

  16 januari 2020 - 12:20