×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Qaboos huurt Belgisch hotel wekenlang af

  Alle boekingen geannuleerd

  Qaboos huurt Belgisch hotel wekenlang af

  De sultan van Oman is zaterdagavond aangekomen in Brussel voor medisch onderzoek.


  De 79-jarige Qaboos verblijft daarvoor wekenlang in België en heeft een hotel in Leuven helemaal afgehuurd, meldt VRT zondag. Waarom de sultan wordt onderzocht, is niet bekendgemaakt.

  Qaboos kwam naar Brussel met twee toestellen: Boeing 747SP, waarschijnlijk voor zijn entourage, en een Boeing 747-400 waarin hij zelf zat. De sultan laat zich in een ziekenhuis in Leuven onderzoeken en huurt daarvoor wekenlang ook een viersterrenhotel in de stad af. Honderden gasten die al een kamer hadden geboekt, zouden te horen hebben gekregen dat hun reservering is geannuleerd. Het hotel neemt tot eind januari geen nieuwe boekingen aan. Ook het bijbehorende restaurant kan niet worden gereserveerd.

  De sultan kwakkelt al jaren met zijn gezondheid, maar het paleis zwijgt over zijn toestand. De afgelopen jaren reisde hij al meerdere keren naar het buitenland om zich te laten behandelen.

  Eerder dit jaar werd op sociale media nog geschreven dat Qaboos was overleden. Dit werd echter al snel ontkracht door lokale media. Wie zijn opvolger wordt als hij overlijdt, is niet bekend. Na het overlijden van de sultan, die geen kinderen heeft, moet zijn familie iemand aanwijzen. Mochten zij er niet uitkomen, ligt er een verzegelde brief klaar met daarin de voorkeur van de sultan.

  8 december 2019 - 17:12