Programma Beatrix’ dankfeest uitgelekt

Rotterdam zou zaterdag oranje kleuren, zo beloofde het programma voor het afscheid van prinses Beatrix in Rotterdam. Maar door het overlijden van prins Friso werd het afscheid verzet naar 1 februari volgend jaar. Een buitenprogramma zou dan niet passen in de tijd.

Per abuis werd het feestprogramma afgelopen weekeinde toch in het programmamagazine van ’24 uur Cultuur’ uitgebreid gecommuniceerd, alsof het allemaal zou plaatsvinden.

In een paar weken tijd zette Rotterdam een zogenoemd zang-, dans,- en waterspektakel in elkaar waarmee het volk Beatrix zou bedanken voor haar 33 jaar koningschap. “Om 17.00 barst het feest langs de kades los met liveoptredens van onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest op de Veerkade, jazzmuzikante Ntjam Rosie op het Willemsplein en het dansgezelschap van ‘Rotterdam Danst’ op de Willemskade”, valt te lezen in het programma.

Waar zomercarnaval

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat het programma op tijd bij de drukker lag en dat pas daarna bekend werd dat het niet zou doorgaan. “Het is breed gecommuniceerd dat het evenement zou worden uitgesteld. Daarom hebben we ervoor gekozen om het online aan te passen en het magazine wel te verspreiden”, licht de woordvoerder toe.

Het officiële programma had om 18.00 uur moeten beginnen met het Philharmonisch Orkest en een ‘indrukwekkende show’ van schepen, roeiers, blusboten, dredgers en veel meer. De Maas zou veranderen ‘in een waar zomercarnaval’ op het water.

Onder leiding van de Rotterdamse Keimpe de Jong zou iedereen de prinses toezingen tijdens het officiële ‘uitzwaaimoment’, met gastoptredens van onder anderen Erik Vloeimans, Loes Luca en Jenny Arean. Met de klanken van de scheepshoorn van de MS Rotterdam, had het schip samen met het koninklijk gevolg de aftocht ingeluid. Zo ver is het niet gekomen. Hoe het programma in Ahoy er 1 februari precies uitziet, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen