×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrix opent windpark

  Prinses Beatrix opent windpark

  Prinses Beatrix opent woensdagmiddag 11 september Windpark De Zuidlob in de gemeente Zeewolde. Het windmolenpark is gerealiseerd door samenwerking van de inwoners van het gebied, de gemeente Zeewolde, provincie Flevoland, het Rijk en Nuon.
  Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Windpark De Zuidlob bestaat uit 36 windmolens met een gezamenlijke capaciteit van 122 megawatt, waarmee circa 88.000 huishoudens van duurzame elektriciteit worden voorzien. Daarmee behoort het windpark tot een van de grootste windparken op land in Nederland.
  De plannen voor de bouw van het windpark dateren al uit 1998, toen een aantal agrariërs het idee had om een windpark in gebied De Zuidlob aan te leggen. De boeren verenigden zich in Windmolenvereniging De Zuidlob en schakelden Nuon, onderdeel van het Zweedse Vattenfall, in om het windpark te ontwikkelen. Eind 2011 nam Nuon alle aandelen over van de agrariërs.

  26 augustus 2013 - 10:42