×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Aiko alleen nog voor diploma-uitreiking naar school

  Dit om verdere verspreiding van coronavirus tegen te gaan.

  Prinses Aiko alleen nog voor diploma-uitreiking naar school

  De laatste maand op de middelbare school krijgt voor prinses Aiko een ander verloop dan gedacht nu de Japanse premier Shinzo Abe alle scholen in het land opdracht heeft gegeven de deuren te sluiten.


  Dat betekent voor de dochter van keizer Naruhito en keizerin Masako dat ze alleen nog op 21 en 22 maart op de Gakushuin-middelbareschool voor meisjes, zal komen. Op de eerste datum wordt de plechtige uitreiking van het diploma geoefend, die een dag later plaatsvindt. De scholieren en hun meekomende familie is gevraagd bij die gelegenheid mondkapjes te dragen.

  Alle andere activiteiten, zoals het eindfeest van de school, maar ook de eindexamens, zijn afgelast. De cijferlijsten worden samengesteld uit cijfers uit eerdere semesters en het in het huidige semester bereikte niveau.

  Prinses Aiko (18) begint in april met een studie Japanse taal en letterkunde aan de Gakushuin-universiteit. Waaraan haar middelbare school is verbonden. Voor Aiko’s neefje prins Hisahito (13) betekent de maatregel dat hij tot 6 april niet de aan de Ochanomizu-universiteit verbonden juniorhighschool hoeft.

  1 maart 2020 - 10:42