Prinses Aiko alleen nog voor diploma-uitreiking naar school

De laatste maand op de middelbare school krijgt voor prinses Aiko een ander verloop dan gedacht nu de Japanse premier Shinzo Abe alle scholen in het land opdracht heeft gegeven de deuren te sluiten.

Dat betekent voor de dochter van keizer Naruhito en keizerin Masako dat ze alleen nog op 21 en 22 maart op de Gakushuin-middelbareschool voor meisjes, zal komen. Op de eerste datum wordt de plechtige uitreiking van het diploma geoefend, die een dag later plaatsvindt. De scholieren en hun meekomende familie is gevraagd bij die gelegenheid mondkapjes te dragen.

Alle andere activiteiten, zoals het eindfeest van de school, maar ook de eindexamens, zijn afgelast. De cijferlijsten worden samengesteld uit cijfers uit eerdere semesters en het in het huidige semester bereikte niveau.

Prinses Aiko (18) begint in april met een studie Japanse taal en letterkunde aan de Gakushuin-universiteit. Waaraan haar middelbare school is verbonden. Voor Aiko’s neefje prins Hisahito (13) betekent de maatregel dat hij tot 6 april niet de aan de Ochanomizu-universiteit verbonden juniorhighschool hoeft.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen