×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William waarschuwt voor de ruiten van z’n oma

  Voetballen in tuin Buckingham Palace

  Prins William waarschuwt voor de ruiten van z’n oma

  In de tuinen van Buckingham Palace vindt vandaag een voetbalwedstrijd plaats ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Britse Football Association. Prins William heeft meegeholpen met het organiseren van het evenement. Op de officiële website van prins Charles staat de speech van de hertog van Cambridge. "Ik kan niet onder woorden brengen hoe leuk ik het vind dat we vandaag zullen voetballen in de tuin van mijn oma. Maar ik moet toch één waarschuwing geven: als je een raam breekt, dan moet je het haar zelf uitleggen", aldus de prins. Volgens William vindt koningin Elizabeth het jammer dat ze er maandag niet bij kan zijn.


  In de tuinen van Buckingham Palace vindt vandaag een voetbalwedstrijd plaats ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Britse Football Association. Prins William heeft meegeholpen met het organiseren van het evenement.
  Op de officiële website van prins Charles staat de speech van de hertog van Cambridge. "Ik kan niet onder woorden brengen hoe leuk ik het vind dat we vandaag zullen voetballen in de tuin van mijn oma. Maar ik moet toch één waarschuwing geven: als je een raam breekt, dan moet je het haar zelf uitleggen", aldus de prins. Volgens William vindt koningin Elizabeth het jammer dat ze er maandag niet bij kan zijn.
  De man van Kate noemt voetbal de meest geliefde sport van Engeland. "En misschien wel die van de hele wereld. Mij heeft voetbal ook veel plezier gebracht. Het is een manier om samen met vrienden en familie te ontsnappen en te genieten van de competitie en het teamwerk." Volgens William hebben de mensen in het amateurvoetbal geen idee wat ze allemaal teweegbrengen. "Jullie veranderen levens, geven betekenis aan het leven, zorgen voor plezier en relativering. Jullie brengen mensen bij elkaar. Ik hoop oprecht dat jullie trots zijn op wat jullie hebben bereikt."
  De zoon van prins Charles bedankt alle vrijwilligers. "Geniet van vandaag, dit evenement is voor jullie. Het is een bedankje van het land voor wat jullie iedereen hebben gegeven."
  De wedstrijd wordt gespeeld door twee van de oudste amateurclubs die Engeland rijk is. Dat zijn Civil Service FC en Polytechnic FC, allebei uit Chiswick in West-Londen. Prins William zal ook medailles uitreiken aan zo'n 150 vrijwilligers die zich inzetten voor de sport.

  7 oktober 2013 - 13:40