Prins Philip komt weer in actie

Tegen het einde van zijn vakantie brengt prins Philip maandag een bezoekje aan het natuurpark Dersingham Bog, dat op het landgoed Sandringham ligt. Het is zijn eerste publieke optreden sinds hij eerder deze maand koningin Elizabeth vergezelde bij de Braemar-spelen in Schotland. In juni werd de 92-jarige echtgenoot van de koningin in het ziekenhuis opgenomen voor een buikoperatie. Daarna kwam hij pas in augustus weer in actie, om medailles uit te reiken bij de Royal Society of Edinburgh, waarvan hij erelid is. Vervolgens vertrok hij naar het vakantieverblijf van de koninklijke familie, het landgoed Balmoral.

Tegen het einde van zijn vakantie brengt prins Philip maandag een bezoekje aan het natuurpark Dersingham Bog, dat op het landgoed Sandringham ligt. Het is zijn eerste publieke optreden sinds hij eerder deze maand koningin Elizabeth vergezelde bij de Braemar-spelen in Schotland.
In juni werd de 92-jarige echtgenoot van de koningin in het ziekenhuis opgenomen voor een buikoperatie. Daarna kwam hij pas in augustus weer in actie, om medailles uit te reiken bij de Royal Society of Edinburgh, waarvan hij erelid is. Vervolgens vertrok hij naar het vakantieverblijf van de koninklijke familie, het landgoed Balmoral.
Philips volgende agendapunt is pas op 9 oktober. De koninklijke familie is dan weer terug in Londen en Philip is erbij als koningin Elizabeth die dag bij Buckingham Palace de baton van de Gemenebest de wereld instuurt. Ze stopt haar boodschap aan alle Gemenebestlanden in de baton, een soort staf, die vervolgens de komende 288 dagen de landen van de Gemenebest langsgaat.
De eerste bestemming is India. De baton eindigt op 23 juli 2014 in Glasgow, voor de openingsceremonie van de Gemenebestspelen.