Prins Philip barbecuet graag zelf

De Britse prins Philip (92) is de ideale gastheer. Afgelopen weekend heeft hij zelf achter de barbecue gestaan tijdens een diner voor de Nieuw-Zeelandse premier John Key in de tuinen van Balmoral Castle, de zomerresidentie van de Britse koninklijke familie. De man van koningin Elizabeth, die net hersteld is van een kijkoperatie in zijn buik, kookt graag tijdens familiebijeenkomsten. De prins had slechts een klein beetje assistentie nodig van een van de gasten. ''Wij hebben geholpen met het dekken van de tafel'', zei Key. ''Dit is vast het enige informele in het leven van de koninklijke familie.''

De Britse prins Philip (92) is de ideale gastheer. Afgelopen weekend heeft hij zelf achter de barbecue gestaan tijdens een diner voor de Nieuw-Zeelandse premier John Key in de tuinen van Balmoral Castle, de zomerresidentie van de Britse koninklijke familie.
De man van koningin Elizabeth, die net hersteld is van een kijkoperatie in zijn buik, kookt graag tijdens familiebijeenkomsten. De prins had slechts een klein beetje assistentie nodig van een van de gasten. ''Wij hebben geholpen met het dekken van de tafel'', zei Key. ''Dit is vast het enige informele in het leven van de koninklijke familie.''
De premier bracht twee dagen door in het kasteel in de Schotse Hooglanden met zijn echtgenote Bronagh (49) en zijn kinderen Stephanie (20) en Max (18).
Koningin Elizabeth maakte samen met het Nieuw-Zeelandse paar een toertje over het landgoed, terwijl prins Philip Max meenam op ganzenjacht. Max deed niet mee aan het schieten.
De vrouwen in het gezelschap liepen een blokje om door de bossen rondom het kasteel. De Nieuw-Zeelandse premier heeft ook nog een potje golf gespeeld, maar kon helaas niet winnen van het team dat onder leiding stond van de landgoedmanager.