×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Primeur prinsjesdagstukken blijft voor Willem-Alexander

  SP eiste dat stukken deze week al openbaar werden

  Primeur prinsjesdagstukken blijft voor Willem-Alexander

  Op Prinsjesdag zal koning Willem-Alexander voor het eerst de Troonrede voorlezen. Hoewel het nog een paar weken duurt voor het zo ver is, gaat de aandacht momenteel vooral uit naar de politieke kant van de dag. Het kabinet zal dan de nieuwe bezuinigingsplannen bekendmaken.


  Er is echter geen plan om de Prinsjesdagstukken deze week al openbaar te maken, zoals SP-leider Emile Roemer eist. “De Prinsjesdagstukken komen op Prinsjesdag”, zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem donderdag.

  Roemer had premier Mark Rutte per brief gevraagd de stukken vrij te geven omdat het nieuws toch al op straat ligt. De hoofdlijnen van het begrotingsakkoord dat de coalitie enkele dagen geleden heeft gesloten, zijn al uitgelekt. Volgens Roemer is er ‘nog nooit zoveel gelekt als dit jaar’.

  In het verleden werden de Prinsjesdagstukken vaak enkele dagen vooraf onder embargo aan Tweede Kamerleden en media verstrekt, zodat ze ze vast konden bestuderen. Dit jaar heeft het kabinet daarvan afgezien. Het wil voorkomen dat de inhoud van de troonrede al bekend is voor de koning die heeft voorgelezen.

  Roemer vindt dat onzin. Oppositiefracties klagen elk jaar dat ze een kennisachterstand hebben omdat ze onvoldoende tijd krijgen de begrotingsstukken te lezen.

  29 augustus 2013 - 14:24