Onbekende foto’s Britse royals onder de hamer

Een foto van een waterskiënde prins Charles is een van de vele kiekjes van de Britse koninklijke familie die binnenkort geveild gaan worden voor het goede doel. De foto's zijn allemaal gemaakt door fotograaf Ray Bellisario.

Veel van de foto’s zijn nog nooit eerder in het openbaar vertoond. Bellisario werd ook wel de eerste paparazzo van Londen genoemd. Hij was dan ook niet echt populair onder de Britse royals. Zijn foto’s deden het daarentegen wel goed in de kranten. “Voor de foto’s maakte ik gebruik van mijn gezonde verstand en mijn contacten. Ik kreeg natuurlijk tips, maar ik dacht ook anders.”

In totaal gaat het volgens Mirror om 23000 afbeeldingen die gemaakt zijn tussen 1954 en 1980. Ray hoopt dat hij er zo’n 500.000 pond mee ophaalt. Het geld gaat naar het goede doel Reach For Rights. Ray vindt het jammer dat hij afstand moet doen van de foto’s, maar hij vindt het mooi dat hij het geld aan het doel kan schenken.

Paul Fairweather van het veilinghuis Omega vertelt Mirror dat het een unieke collectie is. En hij denkt dat er een wereldwijde interesse voor is. De veiling vindt plaats op 10 oktober.