×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima onverminderd populair in Duitsland

  Onderzoek door Duits tijdschrift

  Máxima onverminderd populair in Duitsland

  Ondanks, of misschien wel dankzij het gebrek aan een eigen regerend koningshuis zijn de Duitsers gek op buitenlandse royals. Het weekblad Frau im Spiegel vroeg aan meer dan 1000 vrouwen wie de meest geliefde prinses of koningin is. Het resultaat: Scandinavië is de grote winnaar, maar ook onze eigen koningin Máxima is razendpopulair. Bekijk hier wie er op nummer één staat.


  Koningin Máxima is erg geliefd in Duitsland, zoals ook blijkt tijdens de bezoeken die ze ieder jaar met koning Willem-Alexander aan verschillende Duitse deelstaten brengt. Zo was het koninklijk paar afgelopen jaar onder meer op bezoek in Hamburg (zie foto). Toch heeft Máxima op het vlak van populariteit geduchte concurrentie uit vooral de Scandinavische landen, zoals blijkt uit de lijst van Frau im Spiegel.

  De top zes is, van onder naar boven:

  6 – Kroonprinses Mary van Denemarken (43), 2 procent van de stemmen

  5 – Prinses Madeleine van Zweden (33), 3 procent van de stemmen

  4 – Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen (42), 5 procent van de stemmen

  3 – Catherine, de Hertogin van Cambridge (34), 18 procent van de stemmen

  2 – Koningin Máxima (44), 18 procent van de stemmen

  1 – Kroonprinses Victoria van Zweden (38), 22 procent van de stemmen

  14 januari 2016 - 11:58