×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Moeder Delphine Boël heeft verhaal begraven

  Het complete verhaal van de jarenlange affaire van Sybille de Selys Longchamps met koning Albert II komt pas over zo'n honderd jaar naar buiten. De moeder van Delphine Boël, de vermeende buitenechtelijke dochter van Albert, heeft haar levensverhaal in boekvorm verborgen in een monument dat in het Zuid-Franse Villecroze staat, waar ze een huis heeft. 'Het monument wordt over honderd jaar gesloopt. In het manuscript staat alles over Albert en onze relatie, en een heleboel andere dingen. Sommige verhalen vertel je niet als de betrokkenen nog leven. Dat zou te veel kapotmaken. Wie alles wilt weten, moet dus nog honderd jaar leven,’ vertelt Longchamps in Het Nieuwsblad. Het monument is niet speciaal voor haar gemaakt. In 2000 konden alle inwoners documenten en brieven laten ingraven in de sokkel van het monument.


  11 september 2013 - 09:37