×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mathilde wil majesteit genoemd worden

  Mathilde wil majesteit genoemd worden

  Koningin Mathilde wil voortaan niet meer aangesproken worden met ‘mevrouw’, maar met ‘Hare Majesteit’. Nu haar man Filip koning is, wil ze de titel voeren die haar schoonmoeder koningin Paola niet gebruikte. Zij werd als ‘mevrouw’ aangesproken.
  Het paleis laat weten dat het protocol niet is gewijzigd. “Maar omdat we met de uitzonderlijke situatie van drie koninginnen te maken hebben, willen we de aanspreektitel van ‘Majesteit’ weer invoeren voor de vrouw van de regerende vorst.”
  Filip werd zondag 21 juli koning van België. Albert houdt ondanks zijn abdicatie ook de titel ‘koning’. Daardoor zijn er nu drie koninginnen, namelijk Mathilde, de echtgenote van Albert, Paola en de weduwe van Boudewijn, Fabiola.

  13 september 2013 - 12:39