×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Massale belangstelling voor bezoek aan Madrid

  Meer dan 80 journalisten, fotografen en cameramensen wachtten koningspaar op

  Massale belangstelling voor bezoek aan Madrid

  De belangstelling van de Spaanse media voor het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan het Zuid-Europese land is woensdag enorm. Bij het koninklijk paleis Zarzuela aan de rand van Madrid verzamelden zich voor de ontvangst van het Nederlandse koningspaar meer dan 80 journalisten, fotografen en cameramensen. Ook bij het Spaanse parlement was er veel belangstelling.


  Dat er zoveel media afkomen op het bezoek – veel meer dan bij de vier eerdere koninklijke beleefdheidsbezoeken – heeft vooral te maken met de Argentijnse wortels van koningin Máxima, die altijd al veel aandacht krijgt in de Spaanstalige pers. Dat Willem-Alexander en Máxima elkaar voor het eerst in Spanje ontmoetten, geeft een extra romantisch randje aan haar band met Spanje. De vriendschap met het Spaanse kroonprinselijk paar speelt eveneens een rol.

  De Spaanse media maken ook vergelijkingen tussen Willem-Alexander en de eigen troonopvolger prins Felipe. De Nederlandse troonswisseling leidde in Spanje tot discussie over koning Juan Carlos, die even oud is als prinses Beatrix. Felipe is klaar voor het grote werk, zo menen veel Spanjaarden. Maar de koning wil van geen aftreden weten. “Een koning treedt niet af”, vindt ook zijn echtgenote koningin Sofía.

  18 september 2013 - 17:00