Koningspaar in november naar Rusland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen in november naar Rusland reizen om de afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar bij te wonen. Het bezoek in Moskou vindt plaats in het kader van de afsluiting van het Nederland-Rusland jaar. Het paar woont onder meer een concert bij van het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van chef-dirigent Mariss Jansons. Dit concert maakt deel uit van de Wereldtournee van het orkest ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum. Koningin Máxima is beschermvrouwe van het Koninklijk Concertgebouworkest. Dat heeft de RVD gemeld. Het bezoek staat gepland voor 9 november. Het vorstenpaar zal ook de Russische president Poetin ontmoeten, meldt de NOS. Putin bezocht in april dit jaar al een tentoonstelling over tsaar Peter de Grote in Nederland, samen met toenmalig koningin Beatrix.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen in november naar Rusland reizen om de afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar bij te wonen. Het bezoek in Moskou vindt plaats in het kader van de afsluiting van het Nederland-Rusland jaar. Het paar woont onder meer een concert bij van het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van chef-dirigent Mariss Jansons. Dit concert maakt deel uit van de Wereldtournee van het orkest ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum. Koningin Máxima is beschermvrouwe van het Koninklijk Concertgebouworkest. Dat heeft de RVD gemeld.
 
Het bezoek staat gepland voor 9 november. Het vorstenpaar zal ook de Russische president Poetin ontmoeten, meldt de NOS. Putin bezocht in april dit jaar al een tentoonstelling over tsaar Peter de Grote in Nederland, samen met toenmalig koningin Beatrix.

Het jaar is bedoeld om de banden tussen Nederland en Rusland te verbeteren.