×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Elizabeth heeft nog maar 1 miljoen op de bank

  Koningin Elizabeth heeft nog maar 1 miljoen op de bank

  De Britse koningin Elizabeth heeft nog maar 1 miljoen pond (1,1 miljoen euro) op haar bankrekening staan. De vorstin heeft steeds meer van haar eigen geld moeten gebruiken om alle koninklijke kosten te dekken. De Britse regering heeft de afgelopen twintig jaar aanzienlijk gesneden in de toelages die de koningin ontvangt. Zo zijn de toelages voor reiskosten gedaald van 25,4 miljoen pond (bijna 30 miljoen euro) naar 6,1 miljoen pond (bijna 7,2 miljoen euro).


  De Britse koningin Elizabeth heeft nog maar 1 miljoen pond (1,1 miljoen euro) op haar bankrekening staan. De vorstin heeft steeds meer van haar eigen geld moeten gebruiken om alle koninklijke kosten te dekken.
  De Britse regering heeft de afgelopen twintig jaar aanzienlijk gesneden in de toelages die de koningin ontvangt. Zo zijn de toelages voor reiskosten gedaald van 25,4 miljoen pond (bijna 30 miljoen euro) naar 6,1 miljoen pond (bijna 7,2 miljoen euro). Het bedrag voor het onderhoud van paleizen en huizen is nu 14,8 miljoen pond (17,4 miljoen euro) tegenover 36,6 miljoen pond (43 miljoen euro) 20 jaar geleden.
  Alhoewel de Britse koningin haar onkosten al een stuk heeft teruggeschroefd ten opzichte van twee decennia geleden, was het niet genoeg om alles te dekken. Elizabeth spreekt dan ook geregeld haar spaargeld aan.
  Om de vorstin uit de brand te helpen heeft de Britse regering besloten de toelages weer iets te verhogen, meldt The Guardian. Elizabeth ontving dit jaar in totaal 31 miljoen pond (36,5 miljoen euro) om haar huishouden te runnen, maar dat bedrag wordt vanaf 2014 37,9 miljoen pond (44,6 miljoen euro).

  11 oktober 2013 - 11:58