Koningin Elizabeth geeft startsein estafettetocht

Koningin Elizabeth heeft woensdag het startsein gegeven voor een estafettetocht voorafgaand aan de Commonwealth Games volgend jaar in Glasgow. Een soort staf van hout en metaal reist de komende maanden de hele wereld over en doet alle landen aan die meedoen aan het sportevenement in juli volgend jaar. Dat valt te vergelijken met de tocht van het Olympisch vuur voordat de Olympische Spelen van start gaan.

Koningin Elizabeth heeft woensdag het startsein gegeven voor een estafettetocht voorafgaand aan de Commonwealth Games volgend jaar in Glasgow.
Een soort staf van hout en metaal reist de komende maanden de hele wereld over en doet alle landen aan die meedoen aan het sportevenement in juli volgend jaar. Dat valt te vergelijken met de tocht van het Olympisch vuur voordat de Olympische Spelen van start gaan.
De Commonwealth-tocht ging van start met een handgeschreven boodschap die Elizabeth in de estafettekoker stopte tijdens een ceremonie op Buckingham Palace. De tocht van de ‘baton’, zoals het symbool van de Commonwealth Games heet, zal 288 dagen duren. Wat er op het briefje staat, wordt pas tijdens de spelen zelf bekendgemaakt.
In totaal reist de baton 190.000 kilometer om alle 70 deelnemende landen te bezoeken. De bekende Schotse sprinter Allan Wells was de eerste die de baton mocht dragen. Donderdag reist de baton naar Schotland en daarna volgt de oversteek naar India.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen