×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Elizabeth geeft startsein estafettetocht

  Koningin Elizabeth geeft startsein estafettetocht

  Koningin Elizabeth heeft woensdag het startsein gegeven voor een estafettetocht voorafgaand aan de Commonwealth Games volgend jaar in Glasgow. Een soort staf van hout en metaal reist de komende maanden de hele wereld over en doet alle landen aan die meedoen aan het sportevenement in juli volgend jaar. Dat valt te vergelijken met de tocht van het Olympisch vuur voordat de Olympische Spelen van start gaan.


  Koningin Elizabeth heeft woensdag het startsein gegeven voor een estafettetocht voorafgaand aan de Commonwealth Games volgend jaar in Glasgow.
  Een soort staf van hout en metaal reist de komende maanden de hele wereld over en doet alle landen aan die meedoen aan het sportevenement in juli volgend jaar. Dat valt te vergelijken met de tocht van het Olympisch vuur voordat de Olympische Spelen van start gaan.
  De Commonwealth-tocht ging van start met een handgeschreven boodschap die Elizabeth in de estafettekoker stopte tijdens een ceremonie op Buckingham Palace. De tocht van de ‘baton’, zoals het symbool van de Commonwealth Games heet, zal 288 dagen duren. Wat er op het briefje staat, wordt pas tijdens de spelen zelf bekendgemaakt.
  In totaal reist de baton 190.000 kilometer om alle 70 deelnemende landen te bezoeken. De bekende Schotse sprinter Allan Wells was de eerste die de baton mocht dragen. Donderdag reist de baton naar Schotland en daarna volgt de oversteek naar India.

  9 oktober 2013 - 15:23