×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningen, prinsen en emirs op condoleancebezoek in Oman

  Ook Willem-Alexander neemt afscheid van Qaboos

  Koningen, prinsen en emirs op condoleancebezoek in Oman

  De nieuwe sultan van Oman, Haitham, heeft zondag een stroom buitenlandse bezoekers op condoleancebezoek gekregen in het Al Alam paleis in Muscat.


  Haitham (65) is de opvolger van zijn vrijdag overleden neef sultan Qaboos (79) die bijna vijftig jaar over de strategisch gelegen Golfstaat regeerde.

  De condoleancebezoeken volgen een vast stramien, zo toonden beelden van Oman TV dat de ontvangsten in achtereenvolgende samenvattingen uitzendt. De sultan verwelkomt de belangrijkste gasten halverwege de immense paleiszaal, begroet ook de meegekomen delegatie en neemt de bezoeker dan mee naar de gereedstaande stoelen.

  In de zaal bevinden zich honderden Omaanse functionarissen, leden van de regering en de koninklijke familie die toekijken bij de ontvangsten. Zo kwamen zondagochtend in korte tijd onder meer koning Hamad van Bahrein, emir Sabah van Koeweit, emir Tamim van Qatar, kroonprins Mohammed bin Zayed namens de Verenigde Arabische Emiraten en de Britse prins Charles langs.

  Koning naar Oman voor afscheid sultan Qaboos

  Later wordt ook koning Willem-Alexander verwacht. Die heeft de nieuwe sultan al een paar keer ontmoet, onder meer bij zijn eigen inhuldiging in Amsterdam in 2013. Willem-Alexander bezocht Oman als prins al eens voor een officieel bezoek en daarna met zijn moeder koningin Beatrix voor een staatsbezoek (2012). Dat werd een jaar eerder nog voorafgegaan door een privédiner bij sultan Qaboos, als goedmakertje voor het op dat moment uitstellen van het geplande staatsbezoek.

  Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken reist namens Nederland met de koning mee, meldt de Rijksvoorlichtingdienst.

  De nieuwe sultan, Haitham al-Said, ontvangt zondag, maandag en dinsdag in het Al Alam-paleis in de Omaanse hoofdstad Masqat mensen die hun medeleven komen betuigen.

   

  12 januari 2020 - 14:45