×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning en koningin op bezoek in Zweden

  Koning en koningin op bezoek in Zweden

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen vandaag een kort kennismakingsbezoek aan Zweden. In de hoofdstad Stockholm wordt het paar na aankomst op het vliegveld Bromma eerst ontvangen in het Koninklijk Paleis. Koning Carl XVI Gustaf, die een maand geleden zijn 40-jarig regeringsjubileum vierde, wacht daar samen met koningin Silvia zijn bezoek op. In het paleis zullen ze gezamenlijk de lunch gebruiken, waarvoor ook premier Fredrik Reinfeldt, parlementsvoorzitter Per Westerberg en minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zijn uitgenodigd.


  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen vandaag een kort kennismakingsbezoek aan Zweden.

  In de hoofdstad Stockholm wordt het paar na aankomst op het vliegveld Bromma eerst ontvangen in het Koninklijk Paleis. Koning Carl XVI Gustaf, die een maand geleden zijn 40-jarig regeringsjubileum vierde, wacht daar samen met koningin Silvia zijn bezoek op. In het paleis zullen ze gezamenlijk de lunch gebruiken, waarvoor ook premier Fredrik Reinfeldt, parlementsvoorzitter Per Westerberg en minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zijn uitgenodigd.

  Belangrijk gespreksthema zal de viering zijn van het 400-jarige bestaan van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen komend jaar. Zweden stationeerde in 1614 in Nederland zijn eerste ambassadeur. Vier eeuwen later zal er ruim aandacht worden besteed aan de vriendschap tussen beide landen, waarbij ook de koninklijke families hun aandeel zullen leveren.

  Willem-Alexander en Máxima gaan na de lunch naar het Zweedse parlement en tot slot is er nog een ontvangst door premier Reinfeldt.

  14 oktober 2013 - 07:53