Koning en koningin op bezoek in Zweden

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen vandaag een kort kennismakingsbezoek aan Zweden. In de hoofdstad Stockholm wordt het paar na aankomst op het vliegveld Bromma eerst ontvangen in het Koninklijk Paleis. Koning Carl XVI Gustaf, die een maand geleden zijn 40-jarig regeringsjubileum vierde, wacht daar samen met koningin Silvia zijn bezoek op. In het paleis zullen ze gezamenlijk de lunch gebruiken, waarvoor ook premier Fredrik Reinfeldt, parlementsvoorzitter Per Westerberg en minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zijn uitgenodigd.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen vandaag een kort kennismakingsbezoek aan Zweden.

In de hoofdstad Stockholm wordt het paar na aankomst op het vliegveld Bromma eerst ontvangen in het Koninklijk Paleis. Koning Carl XVI Gustaf, die een maand geleden zijn 40-jarig regeringsjubileum vierde, wacht daar samen met koningin Silvia zijn bezoek op. In het paleis zullen ze gezamenlijk de lunch gebruiken, waarvoor ook premier Fredrik Reinfeldt, parlementsvoorzitter Per Westerberg en minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zijn uitgenodigd.

Belangrijk gespreksthema zal de viering zijn van het 400-jarige bestaan van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen komend jaar. Zweden stationeerde in 1614 in Nederland zijn eerste ambassadeur. Vier eeuwen later zal er ruim aandacht worden besteed aan de vriendschap tussen beide landen, waarbij ook de koninklijke families hun aandeel zullen leveren.

Willem-Alexander en Máxima gaan na de lunch naar het Zweedse parlement en tot slot is er nog een ontvangst door premier Reinfeldt.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen