×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kijkcijferrecord voor uitzending Prinsjesdag

  Nederlanders nieuwsgierig naar Troonrede van nieuwe koning

  Kijkcijferrecord voor uitzending Prinsjesdag

  De NOS-uitzending over Prinsjesdag was de best bekeken Prinsjesdag-uitzending van de afgelopen tien jaar. Dat meldt Stichting Kijkonderzoek (SKO) woensdag. Bijna 1,5 miljoen mensen stemden hun televisie dinsdag op het programma af.


  Het lijkt erop dat de nieuwe koning Willem-Alexander verantwoordelijk is voor de flinke stijging. Voor Prinsjesdag 2013 stond het record, gemeten vanaf 2002, op naam van de uitzending in 2004. In dat jaar keken er 1,2 miljoen mensen. De laatste troonrede van toen nog koningin Beatrix werd vorig jaar door 1 miljoen mensen gezien.

  18 september 2013 - 10:36