×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos niet blij met abdicatie van Beatrix

  Spaanse koning ontvangt woensdag Willem-Alexander en Máxima

  Juan Carlos niet blij met abdicatie van Beatrix

  De Spaanse koning Juan Carlos is niet blij geweest met de aankondiging van koningin Beatrix dat zij na een regeringsperiode van 33 jaar plaatsmaakte voor haar oudste zoon prins Willem-Alexander. Dat opende in Spanje namelijk meteen een debat over het koningschap van Juan Carlos. Hij zou er goed aan doen het voorbeeld van Beatrix te volgen, zo viel menig keer te horen. En dat was tegen het zere been van de koning.


  Juan Carlos wil van geen aftreden weten. Het voorbeeld van Beatrix en daarna ook van de Belgische koning Albert, de paus en de emir van Qatar, verdient in zijn ogen geen navolging. Hij heeft een opdracht voor het leven en bovendien is er nog veel werk te verzetten voor Spanje, aldus de opvatting van de in 1975 op de troon gekomen koning.

  De Spaanse koning kan dat woensdag nog eens duidelijk maken wanneer zijn nieuwe Nederlandse collega koning Willem-Alexander samen met koningin Máxima op kennismakingsbezoek komt.

  Rajoy

  De bezoekers worden op de militaire luchthaven Torrejón afgehaald door het Spaanse troonopvolgerspaar Felipe en Letizia, oude bekenden en vrienden van Willem-Alexander en Máxima. Op weg naar het Zarzuela paleis hebben ze de kans snel bij te praten alvorens de ontvangst plaatsvindt door koning Juan Carlos en koningin Sofia. Aansluitend is er een lunch, waarbij ook Infanta Elena aanzit.

  Het middagmaal wordt gevolgd door een ontvangst in het Spaanse parlement en een ontmoeting met premier Mariano Rajoy.

  18 september 2013 - 10:09