×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse keizerlijk in gevaar?

  Regering onderzoekt mogelijkheid vrouwelijke troonopvolger

  Japanse keizerlijk in gevaar?

  De Japanse overheid is begonnen met een verkennend onderzoek naar manieren om troonopvolging van een keizerlijk huis veilig te stellen.


  Het onderzoek is gestart naar aanleiding van het gebrek van mannelijke erfgenamen in de keizerlijke familie. Dat meldt het Japanse persbureau Jiji Press.

  In 2005 kwam er onder het kabinet van Koizumi al een wetsvoorstel op tafel om de keizerlijke opvolgingswet aan te passen. En daarmee de weg vrij te maken voor een keizerin op de Chrysantentroon. Aan de voorbereidingen daarvoor kwam echter een einde na de geboorte van prins Hisahito, in 2006.

  Volgens bronnen zal de overheid informatie inwinnen bij verschillende experts. Daarvan denken ze dat er voornamelijk gevraagd zal zijn naar hun standpunt of vrouwen of erfgenamen in de vrouwelijke lijn van de keizerlijke familie recht hebben op de keizerlijke troon.

  Naar verwachting begint de overheid pas met officiële debatten na de Rikkoshi-no-Rei ceremonie op 19 april. De ceremonie waarbij kroonprins Akishino zijn recht op de troon wordt overhandigd.

  5 januari 2020 - 15:29