×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japan pakt ceremonie voor kroonprins kleiner aan

  Troonsbestijging van Naruhito is daarmee formeel afgelopen

  Japan pakt ceremonie voor kroonprins kleiner aan

  De Rikkoshi-no-Rei-ceremonie waarbij kroonprins Akishino het recht op de troon wordt overhandigd, wordt kleiner dan de voorgaande twee.


  Het Japanse hof heeft dinsdag de plannen voor de ceremonie op 19 april in het keizerlijk paleis bekendgemaakt.

  In plaats van drie staatsbanketten in twee dagen om het officiële moment te vieren, zullen nu twee banketten op een dag plaats vinden. Daarnaast wordt er geen maaltijd geserveerd, maar staat een buffet klaar. De aankleding van de ceremonie zal qua stijl wel vergelijkbaar zijn met die van 1991. Toen werd zijn broer, de huidige keizer Naruhito, het recht op de Chrysantentroon overhandigd.

  Akishino zal zo’n 750 gasten verwelkomen als kroonprins. Keizer Naruhito zal, net als Akishino, een toespraak houden. Daarna wordt de kroonprins gefeliciteerd door Shinzo Abe, de premier van Japan. Deze zogenoemde ‘yogoto’ wordt overgebracht in het bijzijn van zo’n 350 genodigden.

  De Rikkoshi-no-Rei-ceremonie wordt door de overheid gezien als de laatste in de reeks rond de troonsbestijging van Naruhito vorig jaar mei.

  21 januari 2020 - 11:53