×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japan gelast festiviteiten af op verjaardag keizer Naruhito

  Keizerlijk paleis is niet toegankelijk voor publiek.

  Japan gelast festiviteiten af op verjaardag keizer Naruhito

  Japan blaast activiteiten af rond de verjaardag van de nieuwe keizer Naruhito. De hofhouding meldt dat het keizerlijk paleis niet toegankelijk zal zijn voor het publiek.


  Ook gaat een openbare verschijning van de keizer niet door die ’s ochtends had moeten plaatsvinden.

  De laatste keer dat vergelijkbare maatregelen waren getroffen was in 1996. Dat hield toen verband met een gijzelingssituatie in de ambtswoning van de Japanse ambassadeur in Peru.

  Het zou de eerste keer zijn dat dergelijke festiviteiten worden gehouden voor de verjaardag van Naruhito. De vorst besteeg vorig jaar de troon en viert op 23 februari zijn zestigste verjaardag. Die valt samen met de uitbraak van het nieuwe coronavirus, waar op het Japanse vasteland tientallen mensen mee besmet zijn.

  De Japanse regering had mensen zondag opgeroepen bijeenkomsten te mijden die “niet urgent of noodzakelijk” zijn vanwege de uitbraak van het virus. Ouderen kregen het advies om drukke plaatsen te mijden.

  17 februari 2020 - 10:34