Inbreker Buckingham Palace opgepakt

Een man is vrijdagavond laat gearresteerd nadat hij het hek van Buckingham Palace in Londen had beklommen. De man wordt verdacht van inbraak, huisvredebreuk en opzettelijke vernieling. Een mogelijke handlanger werd voor het hek gearresteerd. Dat meldde de BBC zaterdag. De vermeende inbreker werd opgepakt in een gebied dat overdag geopend is voor publiek, liet de politie weten. Beide mannen zijn op borgtocht vrij.

De Britse koningin en andere leden van de koninklijke familie waren tijdens het incident niet in het paleis aanwezig. Buckingham Palace is een van de bekendste paleizen van de koninklijke familie. De politie is een onderzoek begonnen naar het incident.

Indringers hebben de veiligheidsmaatregelen rond Buckingham Palace vaker weten te omzeilen. De bekendste keer was in 1982. Koningin Elizabeth trof toen de werkloze vader Michael Fagan ’s ochtends vroeg aan op haar slaapkamer. Elektronische alarmen, paleiswachten en politieagenten hadden hem niet tegengehouden.

Ook een ontsnapte psychiatrische patiënt en een groep demonstranten is het wel eens gelukt op het terrein te komen. Daily Mirror-verslagggever Ryan Parry werkte in 2003 zelfs twee maanden lang undercover in het paleis als lakei. Hij bracht de koningin haar ontbijt.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen