×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Inbreker Buckingham Palace opgepakt

  Geen royals aanwezig in het paleis

  Een man is vrijdagavond laat gearresteerd nadat hij het hek van Buckingham Palace in Londen had beklommen. De man wordt verdacht van inbraak, huisvredebreuk en opzettelijke vernieling. Een mogelijke handlanger werd voor het hek gearresteerd. Dat meldde de BBC zaterdag. De vermeende inbreker werd opgepakt in een gebied dat overdag geopend is voor publiek, liet de politie weten. Beide mannen zijn op borgtocht vrij.


  De Britse koningin en andere leden van de koninklijke familie waren tijdens het incident niet in het paleis aanwezig. Buckingham Palace is een van de bekendste paleizen van de koninklijke familie. De politie is een onderzoek begonnen naar het incident.

  Indringers hebben de veiligheidsmaatregelen rond Buckingham Palace vaker weten te omzeilen. De bekendste keer was in 1982. Koningin Elizabeth trof toen de werkloze vader Michael Fagan ’s ochtends vroeg aan op haar slaapkamer. Elektronische alarmen, paleiswachten en politieagenten hadden hem niet tegengehouden.

  Ook een ontsnapte psychiatrische patiënt en een groep demonstranten is het wel eens gelukt op het terrein te komen. Daily Mirror-verslagggever Ryan Parry werkte in 2003 zelfs twee maanden lang undercover in het paleis als lakei. Hij bracht de koningin haar ontbijt.

  7 september 2013 - 18:08