×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Henri, Frederik, Albert en Charlene naar uitvaart Mandela

  Nederlandse delegatie nog niet bekend

  Henri, Frederik, Albert en Charlene naar uitvaart Mandela

  Groothertog Henri van Luxemburg is één van de eerste buitenlandse vorsten die heeft laten weten dat hij dinsdag in het Soccerstadium van Johannesburg aanwezig zal zijn bij de herdenkingsdienst voor de donderdag op 95-jarige leeftijd overleden Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela. Het Luxemburgse hof maakte het nieuws vrijdagavond bekend.


  De koningen van Noorwegen en Zweden zijn bij voorbaat verhinderd. Dinsdag wordt in Oslo de Nobelvredesprijs uitgereikt en daarbij hoort koning Harald aanwezig te zijn. De overige Nobelprijzen worden in Stockholm overhandigd, door koning Carl XVI Gustaf die dus ook niet naar Zuid-Afrika kan afreizen.

  Koningin Margrethe van Denemarken heeft die dag de ontvangst van nieuwe ambassadeurs in de agenda staan. Het Deense hof heeft laten weten dat haar oudtste zoon kroonprins Frederik daarom de herdenkingsdienst zal bijwonen.

  Het is nog niet bekend wie Nederland bij de herdenkingsdienst of de uitvaart van Mandela in het weekeinde gaat vertegenwoordigen. Koningin Máxima vertrekt zondagavond voor een week naar Ethiopië en Tanzania. Koning Willem-Alexander ontvangt dinsdag de president van het Afrikaanse Burundi, maar die moet zijn visite mogelijk afzeggen om naar Zuid-Afrika te gaan.

  Prins Albert en prinses Charlène van Monaco reizen in ieder geval af naar Zuid-Afrika, het vaderland van Charlène. In België heeft premier Elio Di Rupo aangekondigd de uitvaart te zullen bijwonen. Van de kant van de koninklijke familie zijn nog geen mededelingen gedaan. In Groot-Brittannië is de verwachting dat prins Charles in het vliegtuig stapt.

  7 december 2013 - 09:01