George zal in William’s voetsporen treden

Prins George zal zich net zoals zijn vader inzetten voor natuurbehoud in Afrika. Dat is de verwachting van zijn moeder Catherine. "Ik leer voortdurend bij over natuurbehoud en ik denk dat George dat ook gaat doen", zei de echtgenote van prins William tijdens het Tusk Foundation-galadiner donderdagavond. "Ik denk dat hij in zijn vaders voetsporen zal treden."

The Telegraph zag Kate’s uitspraken zondagavond op de Britse televisie in de documentaire New Father, New Hope. Daarin was ook het eerste interview van prins William sinds de geboorte van George te zien. In het gesprek met de Britse zender ITV en CNN, dat al in augustus werd opgenomen, sprak prins William vooral over zijn passie voor Afrika en beschermde diersoorten.

In fragmenten die al eerder online verschenen vertelde William dat zijn zoon een slaapkamer krijgt met de Afrikaanse jungle als thema. Ook deed de kersverse vader een boekje open over de geboorte van zijn zoon eind juli en de eerste weken van zijn vaderschap. “Het was een hele andere emotionele ervaring, iets waarvan ik dacht dat ik het nooit zo zou voelen”, zei hij.