Genoeg bezoek voor jarige Naruhito

Hoewel er geen publiek welkom was bij het keizerlijk paleis heeft de Japanse keizer Naruhito toch genoeg bezoek gekregen op zijn eerste verjaardag als keizer.

Familieleden, politici en andere hoogwaardigheidsbekleders kwamen langs om Naruhito met zijn zestigste te feliciteren, meldt The Japan Times.

Zondagmiddag werd er een speciale lunch georganiseerd in de Homeiden Hall in het paleis. Daarbij waren zo’n 450 mensen aanwezig. Ook was er nog een bijeenkomst waar ambassadeurs en hun partners welkom waren.

Japan blies de publieke activiteiten af rond de verjaardag van Naruhito vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het keizerlijk paleis was niet toegankelijk voor het publiek en ook de openbare verschijning van de keizer die ’s ochtends plaats had moeten vinden ging niet door. De laatste keer dat vergelijkbare maatregelen werden getroffen was in 1996. Dat hield toen verband met een gijzelingssituatie in de ambtswoning van de Japanse ambassadeur in Peru.

In zijn gesprek met de media sprak Naruhito zijn medeleven uit voor besmette mensen en hun families. Ook sprak hij zijn waardering uit voor de mensen die zich inzetten om het virus te bestrijden.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen