×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Genoeg bezoek voor jarige Naruhito

  Publieke activiteiten afgeblazen door coronavirus

  Genoeg bezoek voor jarige Naruhito

  Hoewel er geen publiek welkom was bij het keizerlijk paleis heeft de Japanse keizer Naruhito toch genoeg bezoek gekregen op zijn eerste verjaardag als keizer.


  Familieleden, politici en andere hoogwaardigheidsbekleders kwamen langs om Naruhito met zijn zestigste te feliciteren, meldt The Japan Times.

  Zondagmiddag werd er een speciale lunch georganiseerd in de Homeiden Hall in het paleis. Daarbij waren zo’n 450 mensen aanwezig. Ook was er nog een bijeenkomst waar ambassadeurs en hun partners welkom waren.

  Japan blies de publieke activiteiten af rond de verjaardag van Naruhito vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het keizerlijk paleis was niet toegankelijk voor het publiek en ook de openbare verschijning van de keizer die ’s ochtends plaats had moeten vinden ging niet door. De laatste keer dat vergelijkbare maatregelen werden getroffen was in 1996. Dat hield toen verband met een gijzelingssituatie in de ambtswoning van de Japanse ambassadeur in Peru.

  In zijn gesprek met de media sprak Naruhito zijn medeleven uit voor besmette mensen en hun families. Ook sprak hij zijn waardering uit voor de mensen die zich inzetten om het virus te bestrijden.

  24 februari 2020 - 11:24