Filip en Mathilde zetten staatsbezoek aan Italië door

Het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Italië gaat volgende maand vooralsnog gewoon door.

“Het is een belangrijk staatsbezoek. Ze zijn het al anderhalf jaar aan het plannen. Dat blaas je niet zomaar af”, zegt royaltyjournalist Wim Dehandschutter van Het Nieuwsblad tegen Blauw Bloed. “Ik neem aan dat het Paleis en Buitenlandse Zaken, net als in Nederland, de situatie van dag tot dag opvolgen.”

Italië is in Europa het zwaarst getroffen door de uitbraak van het coronavirus. Er zijn honderden besmettingen gemeld. Het landelijke dodental kwam vrijdag op ruim twintig, nu in de Noord-Italiaanse regio Lombardije zijn nog eens drie patiënten zijn overleden.

Uitgenodigd

Het staatsbezoek van het Belgische koningspaar aan Rome en Milaan is van 23 tot en met 25 maart. Filip en Mathilde zijn door president Sergio Mattarella uitgenodigd om langs te komen. Het koppel wordt vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, en andere politici.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan van 10 tot en met 13 maart op staatsbezoek naar Indonesië. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bekijkt van dag tot dag of dit staatsbezoek door kan gaan, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen