×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip en Mathilde zetten staatsbezoek aan Italië door

  Ondanks uitbraak van nieuwe coronavirus in noorden van Italië

  Filip en Mathilde zetten staatsbezoek aan Italië door

  Het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Italië gaat volgende maand vooralsnog gewoon door.


  “Het is een belangrijk staatsbezoek. Ze zijn het al anderhalf jaar aan het plannen. Dat blaas je niet zomaar af”, zegt royaltyjournalist Wim Dehandschutter van Het Nieuwsblad tegen Blauw Bloed. “Ik neem aan dat het Paleis en Buitenlandse Zaken, net als in Nederland, de situatie van dag tot dag opvolgen.”

  Italië is in Europa het zwaarst getroffen door de uitbraak van het coronavirus. Er zijn honderden besmettingen gemeld. Het landelijke dodental kwam vrijdag op ruim twintig, nu in de Noord-Italiaanse regio Lombardije zijn nog eens drie patiënten zijn overleden.

  Uitgenodigd

  Het staatsbezoek van het Belgische koningspaar aan Rome en Milaan is van 23 tot en met 25 maart. Filip en Mathilde zijn door president Sergio Mattarella uitgenodigd om langs te komen. Het koppel wordt vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, en andere politici.

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan van 10 tot en met 13 maart op staatsbezoek naar Indonesië. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bekijkt van dag tot dag of dit staatsbezoek door kan gaan, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

  29 februari 2020 - 11:37