×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Farah Diba 75 jaar

  Laatste keizerin van Iran viert haar verjaardag in familiekring

  Farah Diba 75 jaar

  Farah Pahlavi, hier vaak met haar meisjesnaam Diba aangeduid, viert maandag 14 oktober haar 75-ste verjaardag. In een interview met Royalty-hoodredacteur Marc van der Linden vertelt de laatste keizerin van Iran: ‘Mijn verjaardag vier ik in Amerika, met wat vrienden en familieleden. Ik hoop dat mijn kleinkinderen erbij kunnen zijn, maar de oudsten studeren nu in Washington en de andere zit in Michigan. Ik moet wel zeggen dat ik me nauwelijks kan voorstellen dat ik nu bijna 75 ben.


  Farah Pahlavi, hier vaak met haar meisjesnaam Diba aangeduid, viert maandag 14 oktober haar 75-ste verjaardag. In een interview met Royalty-hoodredacteur Marc van der Linden vertelt de laatste keizerin van Iran: ‘Mijn verjaardag vier ik in Amerika, met wat vrienden en familieleden. Ik hoop dat mijn kleinkinderen erbij kunnen zijn, maar de oudsten studeren nu in Washington en de andere zit in Michigan. Ik moet wel zeggen dat ik me nauwelijks kan voorstellen dat ik nu bijna 75 ben. Het is een hele leeftijd. Maar, zoals met alles, het gaat om hoe je je voelt. Ik voel me geestelijk geen 75 jaar. Maar lichamelijk voel ik het soms wel. En ook mijn geheugen is soms niet meer wat het geweest is.' In het interview, dat in de recent verschenen editie van Royalty te lezen valt, haalt de keizerin ook herinneringen op aan de bezoeken van de Oranjes aan Iran. Met prinses Beatrix er nog altijd een hecht contact. Farah was van 1959 tot en met 1979 Sjahbanoe (keizerin) van Iran, aan de zijde van Sjah Mohammed Reza Pahlavi. Sindsdien leven de Pahlavi's in ballingschap. Farah Pahlavi koestert nog altijd hoop op een terugkeer naar Iran, waar ze momenteel echter nog op de dodenlijst staat.

  13 oktober 2013 - 20:35