×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Fabiola’s stichting opgedoekt

  N-VA: Oud-koningin blijft successierechten ontduiken

  Fabiola’s stichting opgedoekt

  De omstreden stichting van de Belgische koningin Fabiola bestaat niet meer. De activa van het zogeheten 'Fons Pereos' zijn overgebracht naar een andere stichting, melden Belgische media.


  Kamerlid Theo Francken van de Nieuw-Vlaamse Alliantie maakte het nieuws wereldkundig. In het Staatsblad van 18 september staat de overheveling eveneens beschreven. De ontbinding door de rechtbank in Brussel werd overigens al op 11 juli uitgesproken.

  De stichting kwam Fabiola op kritiek te staan. Er werd gesteld dat zij zo min mogelijk belasting wilde betalen. In januari liet de koningin daarom weten dat ze de stichting zou laten opdoeken. Toch is de situatie volgens Francken in feite nog niet veel veranderd.

  Schijn

  “Met de finale ontbinding van het Fons Pereos lijkt er een eind te komen aan een onverkwikkelijk koninklijk verhaal”, zegt de politicus. “Maar dit is slechts schijn, want feit blijft dat Fabiola de Brusselse successierechten ontwijkt, zij het nu via de stichting Astrida.”

  “Terwijl de gewone man zich blauw betaalt bij een erfenis en monsterboetes betaalt bij de minste uitschuiver, blijven de Van Saksen-Coburgs kampioenen in het niet-betalen en ontwijken van belastingen aan het land dat hun zogezegd zo dierbaar is.”

  23 september 2013 - 14:26