×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eis van 18 maanden tegen Japanner die prins wilde neersteken

  Meedogenloos en onvergeeflijk

  Eis van 18 maanden tegen Japanner die prins wilde neersteken

  De Japanse openbaar aanklager heeft donderdag in de districtsrechtbank van Tokio achttien maanden cel geëist tegen Kaoru Hasegawa die vorig jaar april messen achterliet in het klaslokaal van prins Hisahito.


  Hij zou het voornemen hebben gehad om de prins, sinds de troonswisseling tweede in de lijn van troonopvolging, neer te steken. Hisahito (nu 13) was echter niet in de klas toen Hasegawa daar binnendrong.

  De man heeft bekend dat hij degene is die de messen achterliet. Hasegawa had de kabel van de beveiligingscamera doorgesneden en had zich verkleed als tuinman om op het schoolterrein te komen. Hij wist de klas van de prins te vinden en bevestigde een mes op zijn lessenaar en een op het bureau ernaast. Daar werden ze later ook gevonden door een leraar.

  Hasegawa (57), die volgens zijn advocaten vooral aandacht wilde, werd drie dagen later opgepakt. Hij verklaarde tegen het keizerlijk systeem te zijn. In de rechtbank verontschuldigde de man zich en zei dat zijn acties “meedogenloos” en “onvergeeflijk” waren, maar geen invloed hadden op de keizerlijke familie.

  De uitspraak van de rechter is op 14 februari.

  10 januari 2020 - 09:00