Eelt op je voeten? Weg ermee!

Eelt, wie kent het niet. Sommigen lopen er al hun hele leven mee rond, maar charming is het niet. Gelukkig kun je thuis het een en ander doen om je voeten eeltvrij te maken. Hier komen de tips.

Soda voor de voetjes 
Soda helpt tegen veel dingen en is echt een wondermiddel. Ook voor je voeten is het een weldaad en een sodabadje is zo gemaakt. Neem een kom, een klein beetje soda en lauwwarm water. Mix de soda met het water en doppel je voeten hierin. Zit 10 minuten stil en je voeten worden gezuiverd en voelen hierna lekker zacht aan. Dit is ook een ideale basis voor de nagelverzorging, want het knippen en vijlen van nagels wordt na zo’n voetenbad veel makkelijker en aangenamer. Maar goed, je eelt houd je hierna nog steeds, want soda lost helaas geen eeltvoeten op.
 
Beste tip tegen eelt
Metalen schrapers helpen tegen eelt, maar kunnen pijnlijk zijn en niet iedereen zit te wachten op het eraf schrapen van die eeltplekken. Beter is om een elektrische voetvijl te kopen die eelt verwijderen kan. Er zijn er verschillende te koop op de markt. De goedkopere (bijvoorbeeld van Silk’n werkt net zo goed als een duurdere (van bijvoorbeeld Scholl).
 
Smeer ze in
Niets is heerlijker dan zachte voetjes. Na het verwijderen van eelt met de elektrische voetvijl, smeer je ze heerlijk in met een standaard bodylotion. Een speciale voetencrème heb je hier niet voor nodig, maar mag wel. De consistentie daarvan is vaak wat dikker en er zitten ook andere ingrediënten in die bijvoorbeeld geurtjes tegengaan.
Deze tips hierboven gaan je helpen om eelt te verwijderen. Mocht je meer tips hebben, horen we dat uiteraard graag.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen