×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bezuiniging op uitkering koning Willem-Alexander

  Beatrix kreeg 8.000 euro meer uitgekeerd

  Bezuiniging op uitkering koning Willem-Alexander

  Het aantreden van koning Willem-Alexander heeft nauwelijks gevolgen voor de kosten van ons koningshuis. De totale kosten bedragen volgend jaar 39.987.000 euro. Dat is een nipte daling: voor dit jaar staat het Koninklijk Huis voor ruim 40 miljoen euro in de boeken. Dat blijkt dinsdag uit de begroting van 'De Koning', die is opgenomen in de miljoenennota.


  De koning ontvangt in 2014 een uitkering van 817.000 euro. Beatrix kreeg als koningin een vergoeding van 825.000 euro. Koningin Máxima heeft een inkomen van 324.000 euro. Prinses Beatrix ontvangt volgend jaar 462.000 euro.

  17 september 2013 - 16:14