×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • ‘Bezoek koning aan Moskou gaat vooralsnog gewoon door’

  ‘Bezoek koning aan Moskou gaat vooralsnog gewoon door’

  Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) vindt "vooralsnog'' dat het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 9 november aan Moskou "zou kunnen doorgaan''. Hij zei dat woensdag in Nieuwsuur.


  Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) vindt "vooralsnog'' dat het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 9 november aan Moskou "zou kunnen doorgaan''. Hij zei dat woensdag in Nieuwsuur.

  Timmermans erkent dat er argumenten zijn te bedenken om het bezoek te heroverwegen, maar ziet daar "op dit moment'' geen aanleiding voor. Hij eist van Rusland opheldering over de mishandeling van een Nederlandse diplomaat in Moskou en dat de verantwoordelijken voor de rechter worden gebracht.

  Met oproepen uit de Tweede Kamer dat de Nederlandse leeuw maar eens moet "brullen'' en het bezoek en de rest van het Nederland-Ruslandjaar moet afblazen, heeft Timmermans niks. "Dat is geen verstandig buitenlands beleid.''

  Als Nederland en Rusland met de ruggen naar elkaar komen te staan, dan heeft het kabinet ook geen mogelijkheden meer om in Rusland de rechten van homo's en lesbiennes aan de orde te stellen, aldus Timmermans. Hij ziet het als zijn taak om samen met zijn Russische ambtgenoot de Nederlands-Russische relaties weer "in goed vaarwater'' te brengen.

  Hij wilde niet speculeren over wie er achter de mishandeling van diplomaat Onno Elderenbosch zit. Timmermans wil van de Russische autoriteiten onder meer weten hoe het kan dat het een uur bellen duurde voordat de politie naar het appartement van Elderenbosch kwam. En hoe het kan dat het licht in het appartementengebouw uit was. Timmermans wil behalve opheldering van de Russische autoriteiten ook garanties dat zijn diplomaten hun werk veilig kunnen doen.

  16 oktober 2013 - 23:35