×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Abdullah eist Jordaans grondgebied terug

  Eigendomsrechten van Israël worden opgezegd

  Abdullah eist Jordaans grondgebied terug

  Koning Abdullah van Jordanië heeft officieel twee grensgebieden die de afgelopen 25 jaar verhuurd waren aan buurland Israël terug toegeëigend. Dat deed hij zondag tijdens zijn toespraak bij de opening van het nieuwe zittingsjaar van het Jordaanse parlement. Abdullah deed daarmee wat hij vorig jaar al had aangekondigd.

  In 1994 spraken Jordanië en Israël af dat de grensgebieden Baqoura en Ghumar feitelijk toebehoren aan Jordanië, maar dat de eigendomsrechten aan Israël werden verhuurd. De regeling, die onderdeel was van het vredesverdrag, had een looptijd van 25 jaar en zou in principe automatisch worden verlengd tenzij een van de partijen de overeenkomst een jaar van tevoren zou opzeggen.

  “Ik kan het einde van de regeling in het vredesverdrag over de gebieden Ghumar en Baqoura aankondigen en leg onze volledige soevereiniteit op elke centimeter”, aldus Abdullah. De aankondiging kon op applaus rekenen van de aanwezige parlementariërs en andere toehoorders.

  De koning werd bij aankomst vergezeld door kroonprins Hoessein die een aparte plaats had. Ook koningin Rania was in de parlementszaal aanwezig.

  11 november 2019 - 09:11