France Attack Aftermath

Zo denkt Albert van Monaco over Trump

Als eerste regerende vorst heeft prins Albert van Monaco zich uitgesproken over de gebeurtenissen woensdag in Washington. Hij zegt in gesprek met het Monegaskische dagblad Monaco-Matin enorm geschrokken te zijn en legt de schuld bij de Amerikaanse president Donald Trump.

Het is niet de eerste keer dat Albert zich kritisch uitlaat over Trump. Volgens hem bracht de boodschap van de president zijn aanhangers ertoe om “in opstand te komen en gewelddadig te handelen”. “Dit is schokkend en het laat zien hoe de zaken zijn geëvolueerd onder president Trump.” De leugens van Trump over de volgens hem ‘gestolen verkiezingen’ hebben de gebeurtenissen ingeluid, zegt Albert. “Trump voedt complottheorieën met zijn extravagante en ongegronde opmerkingen.”

Een aantal royals van niet regerende koningshuizen deelden donderdag ook al hun mening over de bestorming van het Capitool. Zo hekelde de Griekse kroonprins Pavlos de ‘kwalijke’ rol van president Trump. De Italiaanse troonpretendent riep om een “onmiddellijke verwijdering” van de president.

LEES OOK:

Met deze man gaat ex-vrouw van prins Louis trouwen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.