2020 12 18 1

Prins Albert: ‘‘Monaco houdt voorlopig avondklok’’

Donderdag heeft prins Albert II van Monaco zich in een toespraak rechtstreeks tot de inwoners van zijn vorstendom gewend, om te vertellen dat de avondklok voorlopig nog wordt gehandhaafd. “Dit lijkt me belangrijk omdat we meer dan ooit waakzaam moeten blijven vanwege de coronapandemie”, aldus Albert.

Volgens hem is er wel licht aan het einde van de tunnel te zien door de komst van een vaccin, maar dat betekent nog niet dat het normale leven kan worden hervat. “Het zal nog maanden duren voordat dit mogelijk is”, zei prins Albert, die ook vertelde dat het nationaal vaccinatieprogramma klaar is. Zijn regering zal er snel meer over bekendmaken.

De avondklok blijft in de tussentijd dus gehandhaafd. Die is van kracht van 20.00 uur tot 06.00 uur en dat zal zeker nog tot 15 januari duren. “We moeten de beperkende maatregelen niet te vroeg opheffen. Alleen op kerstavond gaat de avondklok pas om 23.30 uur in”, aldus de vorst, die benadrukte dat samenkomsten van meerdere personen verboden bleven. Voor oudejaarsavond is er geen versoepeling voorzien en mensen die niet in Monaco wonen, zijn alleen welkom als ze een hotelboeking kunnen overleggen.

Albert stelde vastbesloten dat de bescherming van de gezondheid van de bevolking “en van onze naasten” vooropstaat. Woensdag had hij nog met zijn gezin en met inachtneming van de nodige maatregelen op de binnenplaats van het paleis kerstcadeaus uitgedeeld. Echtgenote prinses Charlène had daarbij opzien gebaard met een geheel nieuwe haarstijl.

LEES OOK:

Charles en Camilla in vaccinatieziekenhuis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.