×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Albert krijgt uniek bezoek

  Prins Albert krijgt uniek bezoek

  Prins Albert krijgt bijzonder bezoek. President Xi Jinping, leider van de volkrijkste staat en het qua oppervlakte op drie na grootste land ter wereld, komt op staatsbezoek in het op één na kleinste land, Monaco. De vorst van de ministaat is er blij mee, zei hij dinsdag in een gesprek met Chinese media. Hij heeft een bijzonder warme band met Xi, zo liet Albert weten.

  De visite van de Chinese president is onderdeel van een reis naar Frankrijk en Italië die op 21 maart begint. Xi is op 24 maart aan de Côte d’Azur, waar hij ook een diner heeft met de Franse president Emmanuel Macron. Maar hij gaat dus ook naar het vorstendom.

  “Ik heb hem in september uitgenodigd”, vertelde prins Albert. Die was toen met een handelsdelegatie in China, en opende in de Verboden Stad in Peking ook een tentoonstelling over zijn moeder prinses Grace. “Maar je weet natuurlijk niet of hij tijd heeft en de kans neemt.” Volgens de vorst is het bezoek het bewijs dat grootte van landen er niet toe doet.

  Albert heeft bij zijn aantreden in 2005 bewust geprobeerd de diplomatieke en economische relaties met grote landen als China, Rusland en Japan te versterken en verbeteren. Hij is al een aantal keren in China geweest, ook als lid van het Internationaal Olympisch Comité. Hij roemde de belangstelling die Xi heeft voor sport en beweging.

  20 maart 2019 - 07:55