Monaco brengt nieuwe coronapostzegel uit met prins Albert

Die nieuwe postzegel met prins Albert II is bedoeld om de aandacht te vestigen op de wereldwijde strijd tegen het coronavirus. Zijn hoofd is op een zwarte achtergrond afgebeeld terwijl hij de wereldbol vasthoudt.

Naast de foto staat een door de vorst handgeschreven en ondertekende aanmoediging: ‘Patience, confiance, courage, solidarité’ – geduld, vertrouwen, moed, en solidariteit. Onderaan de zegel ter waarde van 1,16 euro staat in rode hoofdletters: Samen tegen Covid-19.

De 62-jarige prins Albert regeert dit jaar sinds vijftien jaar in Monaco. Op 19 maart maakte hij bekend dat het zelf ook het coronavirus had opgelopen. Gelukkig viel de ziekte in zijn geval mee, waardoor hij niet naar het ziekenhuis hoefde. Met een mondkapje op heeft hij sinds eind maart alweer enkele werkbezoeken afgelegd.

Albert heeft de bevolking van Monaco al een paar keer toegesproken en voorspelde zware economische gevolgen voor Monaco. Het toerisme is bijvoorbeeld helemaal stil komen te liggen en deze maand kan de Grand Prix ook niet doorgaan.

Lees ook:

En een prachtige zwart-wit foto van Beatrix met een hele jonge Willem-Alexander, in de wandelwagen. Genomen in het gras in de tuinen bij kasteel Drakensteyn.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen