Albert Charlene 7

Hier woont Charlène

De prinses is terug in Monaco, maar woont niet in het paleis. Waar dan wel was lange tijd een raadsel.

Franse media hebben dat nu opgelost.  Charlène herstelt in het landhuis Roc Agel, op een landgoed dat in bezit is van de familie Grimaldi. Niet in Monaco, maar in de aangrenzende Franse gemeente Peille, op ongeveer 20 minuten rijden.

Prins Rainier en Grace Kelly werden een jaar na hun huwelijk in 1957 op het eerste gezicht verliefd op de Provençaalse boerderij.

‘Mijn ouders zochten een plek op het platteland waar ze naartoe konden vluchten als hun verplichtingen dat toelieten en waar hun kinderen de kans zouden krijgen om in vrede op te groeien. Vrijer, kortom’ herinnerde prins Albert zich in een interview met het tijdschrift Point de Vue in 2017.

 Prinses Stéphanie heeft in 2013 zelfs twee olifantenkoeien op het landgoed ondergebracht, die uit een circus waren gered. Jacques en Gabriella hebben ook vele weekends en vakanties op Roc Agel doorgebracht.

Net als Grace Kelly beschouwt Charlène Roc Agel sinds het begin van haar relatie met Prins Albert als een toevluchtsoord. Ze bereidde hier haar huwelijk voor en kan zich hier ontspannen. Ze speelt golf, zwemt in het grote, eigen zwembad, leest veel boeken en verzorgt de tuin met haar tweeling.

Als ze in Roc Agel zijn gaan Charlène en Albert graag met z’n tweeën eten in een restaurant in de buurt. Maar meestal staat Charlène zelf achter het fornuis en kookt ze vegetarische gerechten. Deze eenvoudige dingen zijn bijna onmogelijk in het vorstendom, waar alles wat ze doen nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Er zijn helaas geen foto’s van het eigendom. De privacy van de Grimaldi’s op Roc Agel wordt streng bewaakt.

Het is nog onzeker wanneer prinses Charlène haar officiële taken kan hervatten en haar echtgenoot zal kunnen vergezellen naar afspraken. De komende weken ‘moeten haar in staat stellen volledig te herstellen, zodat zij geleidelijk haar officiële activiteiten kan hervatten’, aldus het paleis in een officieel perscommuniqué, waarbij het benadrukt: ‘Zodra haar gezondheidstoestand het toelaat, zal de Prinses met plezier weer bijzondere momenten van gezelligheid delen met de Monegasken die zij zo heeft gemist.’

LEES OOK:

CHARLÈNE LAAT WEER VERSTEK GAAN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Gala