Monaco Royalty National Day

Geen balkonscène voor royals van Monaco

Ook voor de koninklijke familie in Monaco zien nationale feestdagen er heel anders uit door corona. Prins Albert heeft samen met zijn gezin een korte videoboodschap opgenomen waarin hij de bevolking van Monaco en de mensen die er wonen en werken een prettige nationale feestdag wenst. “Bonne fête nationale” zeggen Albert, Charlène en hun tweeling Jacques en Gabriella. Prins Albert kwam 19 november 2005 op de troon.

Donderdag is de opname gemaakt in de paleiszaal van waaruit de prinselijke familie normaal gesproken vanuit de geopende ramen zwaait naar de feestvierders op het paleisplein. Maar die ‘balkonscene’ kan dit jaar vanwege de beperkende coronamaatregelen niet plaatsvinden. “In tegenstelling tot andere jaren is het is niet mogelijk om op de nationale feestdag voor u te verschijnen op het paleisplein vanwege de gezondheidscrisis in het vorstendom en de omringende landen”, aldus Albert. “De prinses, mijn kinderen en mijn familie zijn zoals uw weet in gedachten bij u en hopen dat we elkaar weer in normale omstandigheden kunnen ontmoeten.”

Eerder op de dag hadden Albert en Charlène in de kathedraal van Monaco samen met prinses Caroline de plechtige feestdienst bijgewoond ter gelegenheid van de nationale feestdag. Ook een aantal kinderen van Caroline en prinses Stéphanie waren met hun partners aanwezig. In de kerk moest iedereen een mondkapje dragen, hetgeen bij de communie-uitreiking tot nogal wat onhandige situaties leidde.

LEES OOK:

Haakon over Noorse artiesten: ‘‘Er lijkt geen einde te komen aan talent’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.