Charlene Zwembad

Charlène redt kinderen met nieuw project

Ze is terug in Monaco, maar echt veel weten we nog niet. Behalve dan dat ze blijkbaar bezig is me een nieuw project.

De stichting die haar naam draagt wil meer kinderen behoeden voor verdrinking. Niet zo gek, voor een ex-zwemkampioen en moeder van twee kinderen van 7. Het kan dan ook haast niet anders, of  zij heeft zich persoonlijk ingezet voor het nieuwe project. Ver weg van de schijnwerpers en de media.  

Als voormalig Olympiër heeft Charlène er lang geleden haar missie van gemaakt om kinderen al op jonge leeftijd te leren zwemmen – niet alleen voor hun plezier, maar ook om ze te beschermen tegen verdrinking. Haar stichting kondigde een partnerschap aan met de organisatie Aqwa Itineris, die mobiele zwembaden verzorgt voor kleinere gemeenschappen. Het is de bedoeling dat kinderen die geen zwembad in hun onmiddellijke omgeving hebben, leren hoe zij zich veilig in het water kunnen bewegen. Volwassenen kunnen ook gebruik maken van de acht meter lange, twee meter brede en maximaal 1,20 meter diepe zwembaden.

Voor prinses Charlène was het zeker tijdens corona bijzonder belangrijk om de samenwerking met Aqwa Itineris voort te zetten. Aangezien veel zwembaden lange tijd gesloten moesten blijven, waren er geen zwemlessen. Alleen al in juli en augustus 2021 waren er in Frankrijk bijna 2000 dodelijke zwemongevallen. Daar moest uiteraard iets aan gebeuren.

LEES OOK:

HIER WOONT CHARLÈNE

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Royalcentral