Albert haalt banden aan met chique badplaats

Tot 1608 was de plaats nog in handen van de Grimaldi’s. Die hebben gelukkig volledig Monaco nog, dus weinig om over te zeuren. Benieuwd om welke bekende badplaats het gaat? Lees vooral even verder,

Het gaat om Antibes. Als je zelf een Zuid-Frankijk/Côte d’Azur-ganger bent, ben je er wellicht weleens geweest. Vol met welgestelde mensen, luxe hotels en een prachtige kustlijn. In 1384 veroverden de Grimaldi’s de badplaats. Om het vervolgens in 1608 over te dragen aan de koning van Frankrijk.

Albert kwam er gisteren even ‘buurten’. Dat is ook prima te doen, aangezien zijn Monaco op slechts 44 km van Antibes ligt. Monaco is overigens al sinds 1297 in handen van de Grimaldi’s. En het lijkt er niet op dat ze snel zullen vertrekken.

Met de burgemeester van Antibes onthulde Albert een nieuw bord dat bij het binnenrijden van de chique plaats gaat prijken. Op het bord staat een korte uitleg van de gezamenlijke geschiedenis van Antibes en Monaco. Daarna mocht Albert ook nog een plaquette onthullen in Chatêau des Grimaldi, als bedankje voor zijn bezoek aan Antibes. Dat chateau doet overigens al jaren dienst als Picasso-museum.

Chatêau des Grimaldi, in Antibes. Sinds 1966 het Picasso-museum van de badplaats.

Picasso Museum Antibes

LEES OOK:

Nieuwtje: Filip en Mathilde blijven voorlopig binnen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, SeeAntibes