Stéphanie bij benefietdiner Fight Aids Monaco

Prinses Stéphanie van Monaco is vrijdagavond in de Monte Carlos Sporting Club aanwezig bij het grote benefietdiner en concert van Fight Aids Monaco. Stéphanie, zus van prins Albert II, is de oprichtster van de stichting die dit jaar haar 10-jarig bestaan viert.

"Het was mijn bedoeling om mensen met hiv te helpen", vertelde Stéphanie in een interview met Monaco Matin over haar motivatie om de organisatie in 2004 op te richten. "Ik wilde de discriminatie en het isolement waarin mannen en vrouwen met aids te maken hadden, bestrijden. Aanvankelijk richtten we ons op de eigen regio, maar inmiddels hebben we ook een internationale dimensie."

Jaarlijks houdt de stichting een groot gala om geld op te halen, zoals dat in Nederland bijvoorbeeld gebeurt met het Amsterdam Diner. Toegang tot diner en concert, waar de Franse zanger Christophe Maé optreedt, kost 170 euro. Stéphanie is zelf eregast. "Ik hoop dat we met Fights Aids Monaco effectief blijven in het ondersteunen van mensen met aids. Dat is het belangrijkste", aldus de prinses. "Maar mijn hoop is ook dat de houding in de wereld ten aanzien van aids verandert. Op het gebied van acceptatie is nog veel te winnen."