Stéphanie in verwachting

De Luxemburgse erfgroothertogin is in verwachting.

Dat heeft het hof vrijdag namens haar dolblije schoonouders groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa bekendgemaakt. De baby wordt in mei verwacht. Het wordt het eerste kind van Stéphanie en haar man erfgroothertog Guillaume (38) die in oktober 2012 trouwden.

De baby wordt de tweede in lijn van troonopvolging, na Guillaume. Dat betekent dat diens broer prins Félix een plaatsje opschuift. Ook diens kinderen prinses Amalia en prins Liam komen een stapje verder te staan van de troon. Zolang het erfgroothertogelijk paar geen kinderen had, was Amalia de eerstvolgende in de generatie na Guillaume en Félix.

Guillaume en Stéphanie woonden het afgelopen jaar in Londen, waar het toekomstige staatshoofd van Luxemburg studeerde aan het Royal College of Defence Studies. Waar beiden ook genoten van de betrekkelijke anonimiteit. In de zomer zat de cursus erop en keerden ze terug naar Luxemburg om de publieke taken te hervatten.

Stéphanie viel in oktober in voor haar schoonmoeder Maria Teresa bij het staatsbezoek van het Belgische koningspaar aan Luxemburg. Maria Teresa had net een knie-operatie achter de rug. Daardoor kon ze koningin Mathilde niet vergezellen bij het bezoek.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen