Prins Albert op officieel bezoek naar China

Het staatshoofd van het op een na kleinste land ter wereld, prins Albert II van Monaco, begint woensdag aan een driedaags officieel bezoek aan China, het op drie na grootste land, met de meeste inwoners van de wereld. Het is het tiende bezoek van Albert aan China. In 2007, kort na zijn troonsbestijging, was hij al eens op staatsbezoek in Peking.

Prins Albert bezoekt de Volksrepubliek op uitnodiging van president Xi Jinping, zo meldde het staatspersbureau Xinhua dinsdag. Albert neemt een flinke handelsmissie mee, waaraan dertig bedrijven uit het prinsdom deelnemen. Monaco Telecom verwacht tijdens het bezoek een contract te tekenen met Huawei voor het uitrollen en opzetten van een 5G-netwerk in Monaco.

Albert opent donderdag in de Verboden Stad van Peking een door het Grimaldi Forum georganiseerde tentoonstelling 'Prinsen en Prinsessen van Monaco'. Die moet de Chinezen en toeristen meer vertellen over het vorstelijk leven aan de Middellandse Zee.

Monaco maakt al sinds de wereldtentoonstelling in Shanghai in 2010 veel werk van de economische betrekkingen met China, met regelmatige handelsmissies en bezoeken ook van Albert.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen